lala

10 Eylül 2008 Çarşamba

Bütün Kadınlar Orospudur!



Ya da hemen hemen hepsi...


Bloglar arasında gezerken şöyle bir yazıya denk geldim. Güzel ve hoş bir yazı, okumanızı tavsiye ederim. Yorumlara bakarsanız, benim yorumumu da görebilirsiniz. O yorumda şöyle demişim:




"ataerkil toplumlarda erkeklerin kendi iradesizlikleri, kadın bedeninden bunca etkilenmeleri (e hakları da var ama :)) ve kadının karşı "cins" (cins? cinsiyet? cinsellik?) olarak işlev görmesi maalesef erkeklerin her kadına potansiyel orospu yaftası yapıştırmasına neden olacaktır. biz de anaya, bacıya, ebeye küfredilir -çünkü onlar potansiyel birer orospudur. Çünkü aslında erkek korktuğu, bilmediği, yaklaşmak istediği, dokunamadığı kadına karşı ilgisini kadın önemsizmiş, bir hiçmiş gibi göstermeye çalışıyor."




Kadın bedeni her zaman için şeytani derecede ilgi çekici olmuştur. Tenimiz, bakışımız, vücut hatlarımız, hatta saçlarımız... Biz erkeği baştan çıkarmışız, (deyim yerindeyse kuyruk sallamışız), onlar da baştan çıkıvermişler ve sorumlusu biz olmuşuz. Adem ve Havva mitinden başlayarak günümüze kadar -toplum ne kadar modern olursa olsun- kadın bedeni kimi zaman kapatılmaya mahkum edilmiş kimi zaman ise paranın, reklamın aracı olarak kullanılmıştır. Kadının davranışları ya kısıtlanmış ya da iyiden iyiye serbest bırakılarak kadının dejenere olması sağlanmıştır. Hiç gördünüz mü Rusya'dan erkek kaçırıp Karadeniz'de bu erkekleri piyasaya süren bir kadın veya kadınlar çetesi? Sanırım hayır.


Peki ben ne anlatıyorum?

Ne kadın erkekten üstündür ne de erkek kadından. Yalnız erkek milletinin öyle çok kolay "ibne" , "piç" etiketi yemediği kadınlar da "orospu" etiketi yemesin. Durun ve iki dakika düşünün; orospu ne kadar ağır bir kelimedir? Bacaklarımızın arasında dünyanın sekizinci harikasını taşımıyoruz. Bunun ayırdına varın. Varalım.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

erkekler "anaya", "bacıya", "ebeye"potonsiyel orospu oldukları için küfreder tespiti külliyen yanlış bir tespit zannımca, ben dahil erkekler bu küfürleri ederken karşımızdakinin en kutsal şeylerine (ya işte böyle önemlidir aslında bu saydığımız kadınlar) hakaret ederek, o kişiye maksimum zararı vermeye çalışırız.